top of page

Myofasciellt smärtsyndrom

Myofasciellt smärtsyndrom/Triggerpunktssyndrom med muskelspänningar är en smärtproblematik inom en eller flera muskler. När en muskel är spänd och sammandragen under en längre tid kan det uppstå förändringar i muskelvävnaden. Musklen kan få svårt att slappna av och en ökad tonus, spänningar kan uppstå.

 

Detta kan då göra att muskeln inte kan utföra sina funktioner optimalt och det uppstår spända muskelsträngar i muskeln som ofta kalas ”tauts bands”. Dessa muskelsträngar är lätta att känna och i dessa muskelsträngar kan det uppstå extra ömma punkter, så kallade ”noder”. Flera noder intill varandra bildar det som brukar kallas för triggerpunkt, vilket kan orsaka smärta lokalt eller refererad smärta till ett annat område av kroppen.

 

 

Manuell terapi med djupmassage, töjningar och avspänningstekniker används för att minska muskelspänningar och triggerpunkter. Behandling kompletteras med rådgivning. Prognosen är ofta god om man hittar grundproblematiken som kan vara felbelastning, överbelastning, rörelsedysfunktion eller stress.

Har du några frågor kan du kontakta oss via vårt formulär här.

bottom of page